nauka mixowania ;)

Dyskusja wszelaka aczkolwiek sensowna

Postprzez Pawlak » 06 cze 2006, 00:26

fat napisał(a):4000 nie sa takie same jak rtx 4,5 gralem na 4000 i wydaje mi sie ze chodza duzo lepiej od moih nie wiem moze sie nie znam


4000 wydaja sie byc solidniejsze bo 4,5 są plastykowe. Pewnie dlatego. A te 4,5 maja lepsze parametry i w ogóle. :roll:
Avatar użytkownika
Pawlak
 
Posty: 7302
od siebie

Postprzez Pawlak » 06 cze 2006, 00:28

fat napisał(a):
Pawlak napisał(a):
fat napisał(a):rtx 4.5 nie kupujcie tego


co ty pierdolisz sam mam 4,5 i wszystko gra, wole ten model niz niektóre inne droższe.


mmm nie pierdole sa hujowe i tyle wole 4000


to po cholere brałes rtx??? :!: bzdura
Avatar użytkownika
Pawlak
 
Posty: 7302
od siebie

Postprzez swarozyc » 06 cze 2006, 00:28

Na Rtx 4,5 nie gralem, moze model jest trefny, nie wiem. Ale nie zgadzam sie, ze w ogole reloop jest do kitu, wg mnie to totalna bzdura.
swarozyc
 
Posty: 1073
Szczecin/Krakow

Postprzez Pawlak » 06 cze 2006, 00:30

swarozyc napisał(a): totalna bzdura.

no proste moze sprzet tej firmy nie jest najwyższej jakosci ale sztandarowe 6000 są po prostu jak dla mnie zajebiste. Tak samo z resztą jak miksery z tych droższych :?
Avatar użytkownika
Pawlak
 
Posty: 7302
od siebie

Postprzez fat » 06 cze 2006, 00:39

Pawlak napisał(a):
fat napisał(a):
Pawlak napisał(a):
fat napisał(a):rtx 4.5 nie kupujcie tego


co ty pierdolisz sam mam 4,5 i wszystko gra, wole ten model niz niektóre inne droższe.


mmm nie pierdole sa hujowe i tyle wole 4000


to po cholere brałes rtx??? :!: bzdura

bo gupi bylem i sie nie znalem
a powiedz mi jak by te rtx byly dopre to czemu je wycofali i sa na przecenie wszedzie :?
Avatar użytkownika
fat
 
Posty: 3444
DARK:CITY/Bruxelles

Postprzez Pawlak » 06 cze 2006, 00:43

produkuje je firma Jaytec spółka córka czy cos. Nie wiem moze stwierdzili że ta seria nie pasuje do ich designu firmy czy cos skad mam wiedziec. Przecież to dobry sprzet nie rozumiem co ci w nim konkretnie przeszkadza..?? :P
Avatar użytkownika
Pawlak
 
Posty: 7302
od siebie

Postprzez fat » 06 cze 2006, 00:46

dopra starczy juz tego narzekania :) ite powkurwiac sasiaduf :twisted:
Avatar użytkownika
fat
 
Posty: 3444
DARK:CITY/Bruxelles

Postprzez Pawlak » 06 cze 2006, 00:48

fat napisał(a):dopra starczy juz tego narzekania :) ite powkurwiac sasiaduf :twisted:


ee kurwa czekaj weź jeszcze napisz co ci w nich kokretnie przeszkadza.. :evil:
Avatar użytkownika
Pawlak
 
Posty: 7302
od siebie

Postprzez goro » 06 cze 2006, 00:49

jaytec to tansza marka reloopa - nie musze chyba tlumaczyc co to oznacza, skoro juz w tym momencie reloop to dla mnie synonim shitu ;)
Avatar użytkownika
goro
ten zly
 
Posty: 1952
break.fm

Postprzez Pawlak » 06 cze 2006, 00:51

goro napisał(a):jaytec to tansza marka reloopa - nie musze chyba tlumaczyc co to oznacza, skoro juz w tym momencie reloop to dla mnie synonim shitu ;)


e przesadzasz. Przeciez nie moze byc tak ze płacąc tam powiedzmy 1000 zeta dostajesz kupe gówna nie nadającego sie do grania.
Avatar użytkownika
Pawlak
 
Posty: 7302
od siebie

Postprzez goro » 06 cze 2006, 00:56

zgodze sie, ale reloopy maja mocno randomowa trwalosc. zdarzaja sie okazy chodzace idealnie, ale czescie trafisz na zlom. nie pisalbym tego gdyby nie osobiste doswiadczenia z wieloma roznorakimi produktami tej marki. jedyne co im chyba wyszlo to torby na plyty ;) od sluchawek, glosnikow, gramofonow po case'y moge wymieniac na peczki przyklady w ktorych firma dala dupy po calosci.
Avatar użytkownika
goro
ten zly
 
Posty: 1952
break.fm

Postprzez Pawlak » 06 cze 2006, 01:04

goro napisał(a):od sluchawek,
co racja to racja słuchawki najchujowsze we wsi :?
Avatar użytkownika
Pawlak
 
Posty: 7302
od siebie

Postprzez grzybior » 06 cze 2006, 09:46

a ja tam mam 4000 i jestem zajebiscie zadowolony...gralem tez na 5000 i 6000 i tez bylo bardzo przyjemnie...uwazam ze jezeli ktos zwala wine na sprzet to faktycznie bzdura...cwiczyyyyyyyyc!! i tyle....ja tez potrzebuje jeszcze sporo skilla sobie nabic :) a w ogole startowalem na jakichs rozklekotanych technicsach w starej radiostacji....ale juz nie pamietam jak sie na nich gralo bo to bylo ponad 2 lata temu i nie mialem zadnego odnisienia :)
grzybior
 
Posty: 2749
Fat kid on the bike / Łudi-Łuuu

Postprzez ant » 06 cze 2006, 10:18

2 lata temu to nie było już starej radiostacji mon :roll:
ant
moderator
 
Posty: 9306
inteligencja forum

Postprzez grzybior » 06 cze 2006, 11:29

chodzilo mi o ta srodkowa :) ta co byla przed tym jak sie przeprowadzili do budynku eruozetu....mon :?
grzybior
 
Posty: 2749
Fat kid on the bike / Łudi-Łuuu

Postprzez sarkastyczna » 06 cze 2006, 11:32

to czemu nie mówisz w środkowej radiostacji co?co?! ;)
sarkastyczna
 
Posty: 945
świat to gigantyczny test Rorschacha

Postprzez grzybior » 06 cze 2006, 11:34

no na prawde przepraszam...i dobrze w sumie ze pan moderator mnie poprawil bo pewnie normalnie nikt nie zrozumial o co mi chodzi :oops:
grzybior
 
Posty: 2749
Fat kid on the bike / Łudi-Łuuu

Re: nauka mixowania ;)

Postprzez Blah » 06 cze 2006, 11:54

goro napisał(a):przeklejam moje co ciekawsze posty z drumandbass.pl, poki jeszcze dziala ;)


hehe właśnie że już nie działa :D :D
Avatar użytkownika
Blah
 
Posty: 1365
WolvesUK / RzeszówPL

Postprzez ant » 06 cze 2006, 12:20

grzyb - ale nie obrażaj sie ;] ja tylko zwrocilem uwage ze termin "stara radiostacja" ma bardzo konkretne i precyzyjne znaczenie - i na pewno nie odnosi sie do tego co sie dzialo na 101,5 dwa lata temu.

a jako, że na wspomnienie starej rdst sciska mi sie serce, to zwracam uwage, ze to dosc wazne oddzielic ją od kadencji eurozetu ;]


(ciekawe kiedy nastapia czasy, jak juz nikt nie bedize pamietal o co wlasciwie chodzilo ;>)
ant
moderator
 
Posty: 9306
inteligencja forum

Postprzez grzybior » 06 cze 2006, 12:28

no dooooobra...ale masz tu 5 dych i sie ogarnij bo sie rozmazales od tego placzu za stara radiostacja 8)
grzybior
 
Posty: 2749
Fat kid on the bike / Łudi-Łuuu

Postprzez sarkastyczna » 06 cze 2006, 12:47

niedluga będa mówic"za czasów drumandbass.pl" heh
sarkastyczna
 
Posty: 945
świat to gigantyczny test Rorschacha

Postprzez ant » 06 cze 2006, 12:55

no wlasnie !
tez juz minely stare dobre czasy forum i forumowych ustawek przed kazda impreza...
jak jeszcze nie bylo takiej masówki
aka pieprzenia wszstkiego co popadnie w hurtowych ilościach
(aka ciemnej strony łodzi...) :P






ale tak zeby ontopic troche to powiem ze ten.. no... no cwiczyc trzeba cwiczyc..
ant
moderator
 
Posty: 9306
inteligencja forum

Re: nauka mixowania ;)

Postprzez form » 06 cze 2006, 13:05

goro napisał(a):...rozumiem ze nauka ci idzie swietnie i chcialbys juz grac jak andy c...


w swietle wczesniejeszych postów o tym że niby andy nagrywa sobie dub-y w jednym tempie ten fragment wywołał rogala na mojej twarzy :D
form
 
Posty: 376
luzmajkel

Postprzez goro » 06 cze 2006, 13:10

ten tekst jest stary w ogole, bodajze z poczatku zeszlego roku, ale swoja droga mial byc zabawny ;)
Avatar użytkownika
goro
ten zly
 
Posty: 1952
break.fm

Postprzez majkel » 06 cze 2006, 13:28

goro, ile juz grasz i w jakim wieku zaczales?
chcialbym sie dowiedzdiec jaki u kogo byl wiek startu.
majkel
 
Posty: 285

Postprzez sarkastyczna » 06 cze 2006, 13:35

I ile czasu komu zajęło zanim dobrze potrafil zgrywac tempo.. bo to raczej w miechach sie liczy..
ale jak ktos chce, to może-runda na ten przykład do tej pory nie zakupił decków, tylko u qmpli cwiczył i dało rade :]
no i jeszcze trzeba miec tolerancyjnych sasiadów, lub przynajmniej posiadających stopery ;)
sarkastyczna
 
Posty: 945
świat to gigantyczny test Rorschacha

Postprzez IZM » 06 cze 2006, 13:54

Z mojej strony dodam ze w miksowanie zaczalem sie bawic jakos pod koniec 1997 roku. Szlo to troche opornie na poczatku bo scena w pl, a przynajmniej w mojej okolicy pl (okolice Wroclawia) byla delikatnie mowiac kulawa i sam musialem do wszystkiego dojsc (nie mialem tez wtedy internetu), zlozyc caly sprzet i nauczyc sie go obslugiwac.

Pamietam ze na poczatku miskowalem tylko ok. 1-2 w nocy bo nie mialem miksera z wyjsciem phono i podlaczalem gramofony (Unitra Bernard madafakaz) do Line (w ogole najpierw zamiast mixera uzywalem radia Amator - mozna bylo 2 decki pod nie podlaczyc i graly razem). Decki brzmia wtedy mega cicho, jakby przez sluchawke telefoniczna i wystarczylo zeby jakis samochod przed domem przejechal zeby miks poszedl sie walic.

Pierwszy udany miks to byl jakis jazzowy kawalek dnb zlozony z Klausem Schulz'em (taki w stylu Jean Michel Jarre koles). Bylo to wlasnie w nocy i obudzilem mlodszego brata zeby mu pokazac jak to: "dwa numery leca razem i wychodzi trzeci!!! Kurde!!!"

Tak sie zaczelo. Ogolnie uzywalem tez reloopow 2000 (przez rok mialem zanim zainwestowalem w PDX'y ktore mam do teraz) i musze stwierdzic ze o wiele lepiej mi sie na nich gralo niz na 4000 (jakis dziwny czuly pitch tam byl). Ale generalnie ta firma wypuszcza co roku nowe decki wiec moge nie miec racji.
IZM
 
Posty: 1336

Postprzez grzybior » 06 cze 2006, 14:28

ja na tych moich 4000 poprostu sie przyzwyczailem juz do picza ale nie czulem tez roznicy w ogole jak gralem na 5000 i 6000 wiec dla mnie to łorewa ogolnie :)
grzybior
 
Posty: 2749
Fat kid on the bike / Łudi-Łuuu

Postprzez fat » 06 cze 2006, 15:56

Pawlak napisał(a):
fat napisał(a):dopra starczy juz tego narzekania :) ite powkurwiac sasiaduf :twisted:


ee kurwa czekaj weź jeszcze napisz co ci w nich kokretnie przeszkadza.. :evil:


to ze jak je zgram leci równo a po hwili sie rozjeszdza na technixach tak nie ma :P
Avatar użytkownika
fat
 
Posty: 3444
DARK:CITY/Bruxelles

Postprzez Noire » 06 cze 2006, 17:49

fat napisał(a):
Pawlak napisał(a):
fat napisał(a):dopra starczy juz tego narzekania :) ite powkurwiac sasiaduf :twisted:


ee kurwa czekaj weź jeszcze napisz co ci w nich kokretnie przeszkadza.. :evil:


to ze jak je zgram leci równo a po hwili sie rozjeszdza na technixach tak nie ma :P


bo zle pitch ustawiasz :P

ja mam 2000 mk2 i nie narzekam,nie mam zadnych problemow typu cos sie rozjezdza,chyba ,ze z moja pomoca ;]
Avatar użytkownika
Noire
 
Posty: 4189
Noise Control

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość

cron