zewnetrzna karta muzyczna do lapa

Sprzęt i oprogramowanie, tajemnice warsztatu | Hardware & production

zewnetrzna karta muzyczna do lapa

Postprzez marthaholtz » 02 lip 2007, 00:58

mam lapika hpka i chcialbym kupic do niego zewnetrzan karte muzyczna by moc nagrywac w lepszej jakosci i odtwarzac rzecz jasna tez;]
jaka jest spoko??przeczesalem kilka sklepow ale tyle tego tam ze nie ogarniam i nie wiem na co zwrocic uwage
max 400 pln

z gory dzieki za pomoc
marthaholtz
 
Posty: 415

Postprzez djcestah » 02 lip 2007, 02:11

z takeigo przedzialu cenowego to m-audio albo emu 0404 calkiem niedawno zrobili wersje zewnetrzna. To naprawde dobre karty. Ja zaopatrzylem sie w 1616m i narzekac nie moge. Procesor DSP dziala naprawde zawodowo.
djcestah
 
Posty: 21
Dublin

Postprzez marthaholtz » 02 lip 2007, 05:28

hmmmm... malo...cos wiecej??
marthaholtz
 
Posty: 415

Postprzez Emoczo » 02 lip 2007, 10:49

ma tez hp
i też szukalem cos taniego, zamowilem edirola
http://djshop.pl/dj/sklep/Edirol/2649,E ... A-1EX.html
lecz byly opoznienia z przesylka wiec zmienilem na
http://djshop.pl/dj/sklep/Mixvibes/3568 ... 6-mk2.html
lecz to juz powyzej 400... :D
Avatar użytkownika
Emoczo
 
Posty: 3443
DNBradio.com PODKARPACIE

Postprzez marthaholtz » 02 lip 2007, 19:20

a no co zwarcac uwage przy zakupie karty??
marthaholtz
 
Posty: 415

Postprzez Emoczo » 03 lip 2007, 03:22

marthaholtz napisał(a):a no co zwarcac uwage przy zakupie karty??

bardzo dobre pytanie, ja szczerze mowiac kupujac ta karte kupilem z zestawem do mixowania mp3 wiec patrzylem pod tym jedynie katem
jakosciowo mozna sie pewnie spierac ale poki co nie moge narzekać
Avatar użytkownika
Emoczo
 
Posty: 3443
DNBradio.com PODKARPACIE

Postprzez Ray0 » 12 lip 2007, 00:46

A ja polecam taką:
Asound 7.1 CH USB External Sound Pocket
Obrazek

Zapłaciłem chyba 160 zł.
Avatar użytkownika
Ray0
김정은
 
Posty: 715

Postprzez FraQ » 13 lip 2007, 12:46

http://www.allegro.pl/item213831169_hit ... _red_.html


w sumie miałem ją przez pół roku,przy zgrywaniu z mixera przez wejście liniowe oczywiście ,jakość była bardzo dobra (zgrywane goldwavem),też właśnie cierpiałem bo jade na laptopie,w sumie miałbym ją do dzisiaj tylko brakowała mi $ na nowego wzmaka i poszła do ludzi a teraz poszukam coś innego...
pozdro

ps.można ją trafić nową nawet za 130zł...
FraQ
 
Posty: 24
Warszawa

Postprzez eM » 14 lip 2007, 09:45

dla siebie szukam z wbudowanym wzmacniaczem tak zeby mozna bylo podpiac 2xCzarnuchoplayera bezposrednio, ktos cos zna dobrego i za NIEWIELKIE pieniadze?
eM
 
Posty: 610

Postprzez eM » 16 lip 2007, 10:27

nikt? zaden z modow nawet? :roll:
eM
 
Posty: 610

Postprzez cln » 02 gru 2007, 01:34

nie kupisz nic takiego ponizej 2 tysiecy
kolego, jak chcesz 2 deki podlaczyc to musisz miec 4 inputy
karty "domowego uzytku" maja max 2... nawet te za 1,5 tysiaca (m-audio 410 itd.)
cln
 
Posty: 639

Postprzez kikS » 18 gru 2007, 12:42

ja mam karte MAYA 44 usb, kupilem ja od typa za 350 ( nowa po 399) uzywam softu dekadence i plackow od serato, wszystko zapierdala ze az milo.
kikS
 
Posty: 35

Postprzez cln » 18 gru 2007, 14:02

ale zapuszczasz mp3 z komputera czlowieku a dekami tylko sterujesz czasem.......... przecierz to kompletnie o czym innym rozmowa :crazy:
cln
 
Posty: 639

Postprzez cln » 18 gru 2007, 14:02

nie potrzebujesz do tego przedwzmacniaczy.
cln
 
Posty: 639

Postprzez kikS » 18 gru 2007, 20:45

a no rzeczywiscie , zem nie doczytaj....fakt przedwzmacniaczy nie potrzebuje, ale tez sie da nagrac przez to cus ;]
kikS
 
Posty: 35

Postprzez Johnny! » 18 gru 2007, 21:04

cln napisał(a):nie potrzebujesz do tego przedwzmacniaczy.
czyżby? przeciez te timecode'y to chyba zwykly sygnal audio tylko odpowiednio zmodulowany? wiec musi byc tak samo dostarczony, czyli wymaga tradycyjnego podłaczenia czyli przedwzmacniaczy... czyz nie?
Obrazek
Johnny!
moderator
 
Posty: 7569

Postprzez kikS » 18 gru 2007, 23:16

audiosamurai napisał(a):
cln napisał(a):nie potrzebujesz do tego przedwzmacniaczy.
czyżby? przeciez te timecode'y to chyba zwykly sygnal audio tylko odpowiednio zmodulowany? wiec musi byc tak samo dostarczony, czyli wymaga tradycyjnego podłaczenia czyli przedwzmacniaczy... czyz nie?


Moj znajomy nie uzywa preampa a mimo to dziala, myk ze slabym sygnaeml wylazi dopiero jak talerz sie nie obraca.
kikS
 
Posty: 35

Postprzez cln » 19 gru 2007, 02:08

kikS napisał(a):a no rzeczywiscie , zem nie doczytaj....fakt przedwzmacniaczy nie potrzebuje, ale tez sie da nagrac przez to cus ;]


"cos" sie da...
zalezy czego wymagasz od zgranego materialu
pewnie tez sporo zalezy od deka - technics z jakims ortofonem, a unitra z audiofonika, to tez pewnie jakas roznice robi...

ogolnie przedwzmacniacze nie sa chyba drogie (najprostrze)
trzeba by sprawdzic jakies allegro, wtedy w sumie jest to jakies rozwiazanie - nie pomyslalem o tym...
cln
 
Posty: 639

Postprzez kikS » 20 gru 2007, 18:29

jka masz przy deku przelacznik line/phono to nie potrzebujesz preampa :)
kikS
 
Posty: 35

Postprzez Johnny! » 20 gru 2007, 19:17

bo deck go ma, ale o jego jakości zwykle nie warto nawet wspominac (tak słyszałem od siedzących w temacie) :/
Obrazek
Johnny!
moderator
 
Posty: 7569

Postprzez Kasia12 » 20 gru 2007, 20:13

Edirola ua mam i jest dobry .
Kasia12
 
Posty: 2655

Postprzez Richard Murder » 09 lut 2008, 02:21

to ja podbijam
szukam jakiejs karty równiez do laptoka, tyle ze z bardziej nakierowaniem na lajwakty ?
czy podane wyzej propozycje sprawdzająsie równiez na scenie ?

próg pienieżny mniej wiecej ten sam.
Richard Murder
 
Posty: 2755
outopia

Postprzez cln » 30 kwi 2008, 17:20

co to znaczy na scenie ?
w sensie czym uzywanie na scenie rozni sie od uzywania w domu ? :D
chyba ze chcesz do tego podlaczyc mikrofon ? instrument ?
cln
 
Posty: 639

Postprzez dramenbejsa caly czejsa » 01 maja 2008, 01:01

jak na laif kaka akty to wez taka zebys mial zasilanie z usb i nie musial sie martwic o kolejna wtyczke, jak ja :wink:
dramenbejsa caly czejsa
 
Posty: 88

Postprzez genosajd » 01 maja 2008, 09:33

m-audio firewire :dnb:
genosajd
 
Posty: 2177
Łódź

Postprzez cln » 01 maja 2008, 10:59

dramenbejsa caly czejsa napisał(a):jak na laif kaka akty to wez taka zebys mial zasilanie z usb i nie musial sie martwic o kolejna wtyczke, jak ja :wink:


good point, good point

chyba ze masz 6-pinowe (duze) fire-wire w laptopie, wtedy nie masz sie o co martwic rowniez przy karcie na f/w

ogolnie nie polecam m-audio (mam juz druga) ale jak juz brac to wysokie modele (chociarz i wtedy jakosc wykonania pozostawia do zyczenia, mimo iz brzmienie jest zajebiste)

dobra opcja do lajwów jest posiadanie kilku , na przyklad 4 wyjsc stereo z karty, wtedy mozesz sie podpiac do mixera do 4 kanalow i miec wysylki na efekty (np. kaoss pad), ja tak mam w swojej fw410, fajna zabawa, troche kosztowna (same kable to wydatek na ponad 100 pln... plus mixerek studyjny, najprostrzy ok. 300 pln. ale mozliwosci spore, szczegolnie jesli mamy do tego jeszcze jakis zewnetrzny synth... ehh, gdyby tylko te miliony z nieba spadaly ;)
cln
 
Posty: 639

Postprzez dramenbejsa caly czejsa » 01 maja 2008, 12:03

m-audio firewire mam sam i w sumie to odradzam
nie ma zbalansowanych wyjsc, nie jest zasilany z kabla
aka gramy bez uziemienia, lub z baterii lub z diboxem
w zasadzie na zachodzie to nie jest problem bo tam juz sa przygotowani
w sensie kluby maja diboxy na stanie i to dobre
a sproboj sie spytac tutaj hehe
nie ma 6 pinowych firewirow w laptopach pc
a te dolaczane i tak nie zasilaja, musialby byc wbudowany
to patent dzialajacy tylko w applach
spisek!

najlepiej miec 2 karty, jedna na chate, druga w teren ]:->
depizgatoargh ma esi maye z kabla USB jakas zasilana i nie narzeka

rap jest wielki, rap jest zly, 1 maj pijmy wodke

miliony spadaja w uk jak na tasmie sie siedzi, rozkminiam 2 podejscie ;]
dramenbejsa caly czejsa
 
Posty: 88

Postprzez majki » 02 maja 2008, 01:04

esi quatafire kupilem ostatnio uzywke bardzo tanio, ale to ni ten przedzial cenowy.
a jestem zadowolony MAKSYMALNIE

wiec moze esi duafire? tansza
majki
 
Posty: 1122

Postprzez cln » 07 maja 2008, 18:06

dramenbejsa caly czejsa napisał(a):m-audio firewire mam sam i w sumie to odradzam
nie ma zbalansowanych wyjsc


w zasadzie to czemu to taki problem ?
jesli nie uzywasz wielu dlugich kabli to podobno bez roznicy...

nie jest zasilany z kabla


nie sprawdzalem bo nie mam jak (nie mam 6pin fw), ale czytalem i slyszalem ze jest..

nie ma 6 pinowych firewirow w laptopach pc


są, są... nie chce mi sie szukac linkow teraz ale na bank widzialem w asusach albo dellach.

depizgatoargh ma esi maye z kabla USB jakas zasilana i nie narzeka


z usb chyba wiekszosc jest zasilana

a kermit nie narzeka bo nie wymaga zbyt wiele od sprzetu, poza tym, narzeka :) po jakims czasie jak chodzi ta karta zaczynaja sie jakies jaja robic z dzwiekiem, jakis przester, opowiadal mi ale nie slyszalem na wlasne uszy.. moze to tylko kwestia softu. nie wiem.

osobiscie uwazam ze lepiej brzmi audigy 2zs. ale kazdy ma swoj gust.
cln
 
Posty: 639

Postprzez cln » 07 maja 2008, 18:08

btw. tez nie polecam m-audio. mimo ze dobrze brzmi, to jest takiej-sobie jakosci. jedyne co trzeba dodac to + za nowy firmware i sterowniki ktore poprawily ta karte w moich oczach o 300%.... ale dalej jest "plastykowa" ;p
cln
 
Posty: 639

Następna strona

Powrót do Sprzęt, studio i produkcja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość