Torq + traktor

Sprzęt i oprogramowanie, tajemnice warsztatu | Hardware & production

Torq + traktor

Postprzez Kubas. » 09 sty 2013, 22:47

Witam mam pytanie dotyczące połączenia karty Torq Conectiv z traktorem i plytami z kodem czasowym.
Jaka wersja traktora będzie ok ? czy działa to na wersjach 2.1 + ?
Mimo przeszukania wielu for i tak nie wiem jak to dobrze skonfigurowac...
Kubas.
 
Posty: 25

Re: Torq + traktor

Postprzez ant » 09 sty 2013, 22:58

wszystko smiga. karta nie ma za duzego znaczenia. ja uzywam karty i softu m audio z traktorem, a rownie dobrze torq moze jechac pod traktorem.

pytasz teoretycznie, czy juz podlaczyles taki set up i z czyms sa problemy? w sensie czego nie mozesz dobrze skonfigurowac ?
ant
moderator
 
Posty: 9304
inteligencja forum

Re: Torq + traktor

Postprzez Kubas. » 09 sty 2013, 23:17

Nie bo już tyle się naczytałem że sam nie wiem co o tym myśleć widziałem różne tricki jak zmiana nazwy karty w rejestrze na Audio8 Dj itp
A chce żeby to działało pod win 7 i najwazniejsze jakie mam kupic plyty bo widze ze rozne plyty dzialaja pod roznymi wersjami mk2 itp.
A nie chce juz zbednych kosztow bo kupilem torqa + soft a okazuje sie ze nie dziala pod 45rpm co dla mnie jest nie do przyjecia...
Kubas.
 
Posty: 25

Re: Torq + traktor

Postprzez Johnny! » 10 sty 2013, 00:20

nie ma potrzeby zmieniac zadnych nazw interfejsu i w ogole nie trzeba cudowac - Traktor mozna przeciez kupic bez interfejsu NI, dziala z kazdym obslugującym ASIO/CoreAudio - odpalasz, w konfiguracji ustawiasz ktore wyjscie co ma obslugiwac i tyle. Bedzie dzialac.
Obrazek
Johnny!
moderator
 
Posty: 7569

Re: Torq + traktor

Postprzez Kubas. » 10 sty 2013, 01:04

Jesteś pewny na 100 % ? Nie będzie problemu z czytaniem płyt itp ??
Już zbyt wiele przeczytałem i sam nie wiem jak to jest na innym forum dostałem wiadomość że torq + time code traktora działa tylko w wersjach do 2.0.1 czy jakos tak...
Kubas.
 
Posty: 25

Re: Torq + traktor

Postprzez Kubas. » 10 sty 2013, 01:06

A no i z tego co wiem wersje bez interfejsu które można kupić nie obsługują opcji time code vinyl, ale może źle się oriętuję
Kubas.
 
Posty: 25

Re: Torq + traktor

Postprzez Johnny! » 10 sty 2013, 01:40

no to w sumie nie wiem - sam interfejs zadziala na 100%, chociaz jak tak sie zastanowie to chyba timecody dzialaja tylko w Traktor Scratchu a tego jak patrze na strone NI nie mozna kupic bez interface'u. troche dziwne

najlepiej zrobisz piszac do supportu NI, najlepiej informacje czerpac ze zrodla ;)
Obrazek
Johnny!
moderator
 
Posty: 7569

Re: Torq + traktor

Postprzez Kubas. » 10 sty 2013, 15:15

Panowie nikt nie korzysta z takiego setupu ? :D
Kubas.
 
Posty: 25

Re: Torq + traktor

Postprzez Kubas. » 10 sty 2013, 15:16

PAnie też nie ? :D
Kubas.
 
Posty: 25

Re: Torq + traktor

Postprzez cypo » 10 sty 2013, 16:52

Pod Torq'a można kupić timecody smigające przy 45rpm: mspinky.com - miałem takie lyty i wszystko działało ładnie.
cypo
 
Posty: 621

Re: Torq + traktor

Postprzez Kubas. » 10 sty 2013, 17:49

Tak wiem dałem już temat w dziale kupie sprzedam ale narazie znalazłem opcje zamówienia z usa czego nei chce robić ze względu na cło albo z Uk za 250 zl co się bardzo srednio opłaca....
Kubas.
 
Posty: 25


Powrót do Sprzęt, studio i produkcja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron