Interfejs audio

Sprzęt i oprogramowanie, tajemnice warsztatu | Hardware & production

Interfejs audio

Postprzez Jukaszpirowski » 03 paź 2014, 02:07

Siemanko


Roland quad capture ua-55

Native Instruments Komplete Audio 6

Focusrite scarlett 2i4


Masz? testowales? podobno wszystkie sa stabilne,interesuje mnie jakosc dzwieku,przedwmacniacze mikrofonowe,no i jak pod tymi wzgledami wypadaja przy emu 0404,krotko mowiac ktory z nich jest najzajebistszy? :)

:dnb:
Jukaszpirowski
 
Posty: 324
WuwuŁa

Re: Interfejs audio

Postprzez Johnny! » 05 paź 2014, 13:32

czaję się na tego Rolanda, tylko ciągle mam inne wydatki. Auto-sense piękna opcja żeby szybko zacząć nagrywanie.
NI sobie odpuść, z ich podejściem do aktualizacji driverów, problemami z USB3, to mogą sobie elegancko pospierdalać.
Obrazek
Johnny!
moderator
 
Posty: 7572

Re: Interfejs audio

Postprzez Jukaszpirowski » 06 paź 2014, 00:01

I pospierdalali,Roland juz zamowiony,jutro pierwszy tescik :dnb:
Jukaszpirowski
 
Posty: 324
WuwuŁa

Re: Interfejs audio

Postprzez Johnny! » 08 paź 2014, 18:47

daj znać jak się sprawuje po paru sesjach :)
Obrazek
Johnny!
moderator
 
Posty: 7572

Re: Interfejs audio

Postprzez Jukaszpirowski » 09 paź 2014, 17:33

U mnie tragedia :dnb: po 30/60 minutach musze go skurwiela zresetowac bo glupieje,spowalnia,zazwyczaj gdy chce odpalic cos na yt musze odczekac 30 sek az sie odmuli,to samo z winampem,najczesciej zamarza wtedy caly system,czasami nawet w ogole nic nie odtwarza,niektorych projektow w FL nie jest w stanie otworzyc,albo otwiera i nie odtwarza,kolejny reset,mam nadzieje ze to wina mojego systemu bo pracuje na xp : D sterowniki mam pobrane najnowsze ze strony producenta,dlaczego ja?
Jukaszpirowski
 
Posty: 324
WuwuŁa

Re: Interfejs audio

Postprzez Johnny! » 09 paź 2014, 21:53

o kurwa stary, starszego systemu sie nie da? :( internetowy przyjacielu, wyjeb ten skansen, zainstaluj 7, wgraj najnowszy firmware, nie wierze że nie bedzie hulać :)
Obrazek
Johnny!
moderator
 
Posty: 7572

Re: Interfejs audio

Postprzez Sawkaz » 13 paź 2014, 08:03

EMU0404 sprzedałem ze względu na to, że nie wspierali systemu Windows 7 i po pewnym czasie zaczęło się sypać... Kupiłem Focusrite Scarlett 2i2 i jestem bardzo zadowolony. Minusem jest tylko to, że nie ma złącza MIDI In/Out.
Sawkaz
 
Posty: 9

Re: Interfejs audio

Postprzez Johnny! » 26 paź 2014, 23:36

no i jak, uporałeś się z tym sprzęciwem?
Obrazek
Johnny!
moderator
 
Posty: 7572

Re: Interfejs audio

Postprzez Jukaszpirowski » 04 lis 2014, 01:54

niestety nie,po reinstalce systemu moze cos sie zmieni,z tego co widze nie tylko ja mam z tym problem http://www.harmonycentral.com/forum/for ... 50/270561-
Jukaszpirowski
 
Posty: 324
WuwuŁa

Re: Interfejs audio

Postprzez Jukaszpirowski » 04 lis 2014, 02:07

Sawkaz napisał(a):EMU0404 sprzedałem ze względu na to, że nie wspierali systemu Windows 7 i po pewnym czasie zaczęło się sypać... Kupiłem Focusrite Scarlett 2i2 i jestem bardzo zadowolony. Minusem jest tylko to, że nie ma złącza MIDI In/Out.




2i4 ma juz midi,no i tlumiki pad,poza tym niczym sie nie roznia
Jukaszpirowski
 
Posty: 324
WuwuŁa

Re: Interfejs audio

Postprzez Jukaszpirowski » 05 lis 2014, 22:18

Windowsie 7 zalatwil sprawe,albo poprostu format zasyfionego dysku,ajuz sie zaczynalem zastanawiac nad 2i4 :D
Jukaszpirowski
 
Posty: 324
WuwuŁa

Re: Interfejs audio

Postprzez Vefarters » 06 kwi 2016, 08:39

Też myślałem nad zakupem nowego sprzętu pod djke ale nie wiem jeszcze
Vefarters
 
Posty: 1


Powrót do Sprzęt, studio i produkcja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości