Chaser napisał(a):Havane piłem, jednak najbardziej podpasował mi bacardi.
Chociaż ostatnio bardziej zwracam uwagę na smak, więc gdybym znów spróbował Havany może rozsmakuję się w niej
A bacardi jeśli dosładzają,to tylko dla tego, że należy to, do ścisłego procesu produkcji ich wyrobu. Mając 200 lat tradycji, raczej znają się na prawdziwym smaku
dzi napisał(a):Chaser i amon: Macie obcykany jakiś normalny ciemny rum (tj. produkowany jak ciemny rum, choć i tak nie wiem jak to jest ale wiem że Seniorita mi nie pasuje ) najtańszy? Wisi mi marka, wisi mi smak, rum to prosty alkohol dla prostych żeglarzy, ma być tani (ale nie być robiony z białej wódki z dodatkiem barwnika ).
amon napisał(a):Chaser napisał(a):Havane piłem, jednak najbardziej podpasował mi bacardi.
Chociaż ostatnio bardziej zwracam uwagę na smak, więc gdybym znów spróbował Havany może rozsmakuję się w niej
A bacardi jeśli dosładzają,to tylko dla tego, że należy to, do ścisłego procesu produkcji ich wyrobu. Mając 200 lat tradycji, raczej znają się na prawdziwym smaku
ile Ty masz lat?
nie wiem gdzie w całym procesie uprawy, pozyskiwania trzciny cukrowej, zbiorów, pozyskiwania melasy, fermentacji, destylacji, mieszania i leżakowania masz jakiś fragment odnośnie słodzenia jako tradycyjnego elementu receptury [nie dowiedziesz tego i nic dziwnego, to tajne] ale bacardi poprzez 200 lat jedynie wykształciło marketing żerując na złotej zasadzie baru co jest słodkie jest dobre.
200 lat tradycji nie wyglada za dumnie przy kubie = kuba i jej produkcja rumu [kuba, czyli ojczyzna rumu, a nie bacardi i jego bahamy], powiedzmy taka havana club, robi rum od tysiac szescset ktoregos tam roku, jeszcze zanim zastosowano naped parowy w technice pozyskiwania cukru
amon napisał(a):chaser gdzies gadalem z antem i pylonem o piciu w jakims temacie chyba w tym o pracy[nie pamietam] tam duzo napisalem rzeczy ktore moga Cie zainteresowac
antek tu w temacie sie udziela [to samo pisze drugi raz ] wiec moze pamieta w ktorym to bylo
edit nie wiem czy to to czy to inne
http://www.break.fm/viewtopic.php?t ... &start=120
i zamiast bacardi black proponuje nastepnym razem kupic czarna havane club, jak zostanie Ci troszke w butelce kup havane i na smak porównaj oba rumy czyste zobaczysz wtedy że bacardi jest słodzone
Chaser napisał(a):(...)A bacardi jeśli dosładzają,to tylko dla tego, że należy to, do ścisłego procesu produkcji ich wyrobu(...)
dzi napisał(a):By w emocjach nie zaginęło przypomnę że zapytałem czy te wszystkie rumy prawdziwe to są przywożone z Ameryk czy jakoś u nas na ściemie robione?
Chaser napisał(a):Zdziwiło mnie, jak napisałeś że bacardi jest słodzone, bo sam znam podctawowy proces produkcji rumu i wiem że zwykle dokładny proces produkcji jest tajny.
Więc ja napisałem:Chaser napisał(a):(...)A bacardi jeśli dosładzają,to tylko dla tego, że należy to, do ścisłego procesu produkcji ich wyrobu(...)
Bo przecież proces produkcji jest tajny (lub akurat ja niespotkałem się z dokladnym opisem produkcji rumu przez bacardi) to mimo wszystko zawsze można dosypac cukru... (i to Ty to stwierdziłeś) Chociaż nie sądzę żeby tak było...
Zgodzę się, że bacardii wykształciło świetny marketing, ale przede wszystkim bardzo dobry rum, ale nie twierdzę że jest lepszy od havany, na tak wysokim poziomie produkcji rumu jaki reprezentuje bacardi i havana można mówic tylko o gustach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości