generalnie było GRUBO W CHUJ, tak grubo że fama poszła na cały świat
tutaj fragmenty występu
MACHINECODE LIVE:
https://www.youtube.com/watch?v=V33jfBW3nW0a teraz ciekawostka - Po wystepie Machine Code odprowadzam Tima i Deana do baru coś przekąsić, nagle Tim mnie zagaduje "Man, I had the most significant sound experience in my life" patrze na Deana a on kiwa głową, że też miał mega grubo
okazało się że Panowie nie mieli styczności z nagłośnieniem Lambda Labs QX-3 które specjalnie ściągnąłem z Berlina (wg wielu osób, w tym również mnie - najlepsze nagłośnienie na świecie)
i tak od słowa do słowa, gadka szmatka no i zostałem ..... menadzerem od bookingów i promo MACHINECODE
- pamiątkowe zdjęcie z MC
i tutaj jeszcze komentarz zadowolonego imprezowicza pod postem na IG:
85% gości zza granicy, wioska pod Kościerzyną (działka u znajomych) a ponad 500 osób z całego świata
w ekipie "Uniteam" w tym roku łącznie z wolontariuszami było ponad 60 osób
Ciekawostka kolejna - artyści grajacy na dwóch scenach pochodzą z krajów obejmujaych wszystkie kontynenty świata, bardziej international się nie dało
bilet na bramce kosztował 250 euro
budzet całej imprezy to 100000 euro
festiwal trwał 4 noce i 5 dni a już po drugiej nocy musiałem podjąć walkę z psiarnią, sanepidem, strażą leśną i samym wójtem którzy żadali przerwania imprezy, ostatecznie pokazałem wszystkim środkowy palec i biba dociągneła do końca, jednocześnie wyszło najaw że wszystkie służby nasłał....ksiądz z pobliskiej parafii (była pełnia i przesilenie letnie a z tego co wiem czarni są wytresowani co do jakichkolwiek oznak konkurencji
w plecy jestem ponad 150000 zł (bez zaskoczenia, wszystko było zrobione świadomie)
nad tą edycją pracowałem od 2019 (mniej-lub-bardziej praktycznie codziennie - największy projekt w życiu)
biorąc pod uwagę wszystkie edycje krajowe a było ich 6 oraz 2 edycje zorganizowane w Izraelu (3km od granicy z Syrią) - w całość projektu zainwestowałem 60000 euro prywatnych pieniędzy
o ile kojarzę to Unity było pierwszym międzynarodowym festiwalem muzyki elektronicznej w Polsce
marka UNITY jest rozpoznawalna na całym świecie a niecodzienny koncept muzyczny stał się nowym trendem wśród nowopowstająych festiwali na całym świecie (w sensie że mam naśladowców